"Absence of proof is NOT proof of absence"

Jacques Wagemaker, geboren in 1959 in Rotterdam, een stad die van aanpakken weet. Na mijn middelbare school is mijn grootste wens om naar de sportacademie te gaan. Helaas, dan weet ik nog niet wat ik nu weet. Ik leg mij er bij neer dat ik niet wordt toegelaten.

Begin jaren '80 aan de slag gegaan als artsenbezoeker in de farmaceutische industrie en daarna als salesmanager bij een aantal bedrijven in de medische industrie. Half jaren '90 start ik mijn eigen bedrijf in medische hulpmiddelen in Noord-Holland. Na 5 jaar neemt de toenmalige minister een besluit wat de kwaliteit van de geleverde zorg ernstig in problemen brengt en ik besluit een nieuwe richting in te slaan.

In 2000 start ik als franchiser mijn trainerscarrière bij één van de grootste commerciële trainingsorganisaties in Nederland en verlaat deze op 1 januari 2008 als senior trainer/consultant. De start van mijn bedrijf start2succes is dan een feit. Het bereiken van succes voor klanten staat centraal waarbij ik gebruik maak van training en coaching.

Tussen 2000 en 2004 heb ik mijn trainersopleiding voltooid en start daarna met diverse opleidingen op het gebied van coaching met NLP, Enneagrammen, Sportpsychologie, Jung, Transactionele Analyse en Anthony Robbins.

Parallel aan mijn zakelijke ontwikkeling blijft mijn passie voor de sport. Ik heb vele sporten in mijn leven beoefend waarvan volleybal, skiën, fietsen en hardlopen de belangrijkste zijn. Hoogtepunten zijn de marathon van Rotterdam in 1986 en een fietstocht in 10 dagen van Alkmaar naar de Olympische Spelen in Barcelona in 1992.

Er zijn veel overeenkomsten tussen het bereiken van zakelijke prestaties en sportieve successen. Deze zijn ook in mijn aanpak herkenbaar. Wilt u mijn sportieve uitdagingen en prestaties als metafoor voor een zakelijke aanpak volgen, ga dan in het menu ‘over start2succes’ naar ‘Jungfrau’ en/of volg de nieuwtjes.

Aanvullende gegevens